”Presents Passed” (2015)

Jacob Hassing, JazzSpecial
“Hun rammer stilsikkert hver gang uden at det på nogen måde går ud over autenticiteten. Veronica Mortensen foregiver ikke et udtryk, hun ER det. (…) i Veronica Mortensen har vi en slags dansk pentant til Diana Krall, men så langt mere sødmefuld og ukunstlet i sin approach. Presents Passed er et stærkt udspil på et selv for Veronica Mortensen usædvanligt højt niveau”.

Lene Kryger, Fyens Stiftstidende *****
“Sexet, selvironisk og sødmefuld. (…) Stemningen er afslappet og båret af en umiddelbar glæde og nysgerrighed. (…) Veronica Mortensens vokale overskud funkler”.

Henning Høeg, BT ****
“Perfekt chill-jazz fra dansk sangerinde. (…) det er få der gør det så godt og naturligt som danske Veronica Mortensen. Alle 5 musikere og sangerinden er i dén grad til stede i hver en takt og hver en tone. (…) et let tilgængeligt og holdbart jazzalbum”.

Ivan Rod, GAFFA ****
“De 12 standards er med Veronica mortensens mellemkomst blevet lytteværdige, fordi hun med prisværdig ægthed og troværdighed har fornyet dem uden at forvanske dem. (…) især hæfter man sig ved Veronica Mortensens indlevelses- og udtryksevne. Presents Passed er et smukt, melankolsk næsten tidløst vokaljazzalbum”.

Martin Loft, LOFTsKAMMER *****
“Med albummet Presents Passed placerer Veronica Mortensen sig endegyldigt i toppen af danske jazzsangerinder der virkelig har noget at byde ind med. Mere end nogensinde før fremstår hun som en overmåde overbevisende fortolker, der sætter historien i fokus”.

 “Catching Waves” (2013)

Jakob Hassing, JazzSpecial
“Hendes stemme kan lyde både ung og moden, på én gang uforbeholden, umiddelbar, og med kant. (…) en sangerinde med stor karakterfuldhed. Hvis jazzen havde haft sin hitliste over aktuelle populære numre, kunne CATCHING WAVES sagtens have kandideret til den med flere bud. Udadvendt, udtryksfuld musik med en tydelig jazzåre, som lægger flere alen til Veronica Mortensens kvaliteter”.

Ivan Rod, GAFFA ****
“Hun er en af den danske vokaljazzscenes dygtigste, yngre sangerinder. Det lykkes på troværdig vis Veronica Mortensen at forene jazzens komplekse improvisatoriske kvalitet med poppens tilrettelagte let- og tilgængelighed”.

Lene Kryger, Fyens Stiftstidende ****
“Salmesmukt og bevægende. (…) Hendes sangstemme har international klasse”.

Ida Richardt, FEMINA *****
“Hendes stemme er både forførende, varm og sikker. Lækker søndagsjazz, med livslyst i tekst og musik. I det hele taget får man fornemmelsen af, at Veronica og hendes musikere har nydt at lege med musikken”.

Jazzstjerner.dk *****
“Det er ganske enkelt en helt igennem vellykket plade. Veronica Mortensen er en begavet, original og grundig sangskriver. Et mere end anbefalelsesværdigt album”.

Jens Christensen, Lydtapet ****
“Velspillet kombination af jazz og pop. Missionen lykkes på Catching Waves, der med sikker hånd bygger bro mellem de to musikalske verdener. (…) sødme, sjæl og personlighed”.

Johan Scherwin, Lira
“Rak jazz. Med fokus på power och sväng. I centrum står danska Veronica Mortensen, en stark och smidig souljazzsångerska som skrivit det mesta materialet på Catching waves”.

 “I’m The Girl” (2010)

Keld Frandsen, Berlingske Tidende ****
“At det er en erfaren solist, står hurtigt klart. (…) og som en autoritativ kunstner har hun ingen problemer med at udfylde solistrollen hos det rutinerede århusianske byorkester, Klüvers Big Band”.

Peter Tougaard, Jyske Vestkysten *****
“Hun har en fantastisk stemme og så har hun et uforligneligt talent for at bruge den. Og på denne live cd i selskab med Klüvers Big Band opstår der en helt speciel synergi, der fremelsker den slags vokal magi, der gør det svært at sidde stille”.

Ulf Johanson, Göteborgs Posten ****
“Maffig dansk jazz med fina vokalisten Veronica Mortensen (…) bekväm i rollen framför storband, har en skön frasering och påminner i klangen om Rebecka Törnqvist. Mortensens egna original håller måttet också de. En rejäl energikick”.

Annette Kruhøffer, Østerbro Avis
“Jazzet og melodisk, men nu med kant. Både stemme og udtryk er blevet stærkere og mere modent”.

Lene Kryger, Fyens Stiftstidende ****
“Veronica Mortensen rummer både den tøsede sødme, den urovækkende flirt og det glamourøse overskud”.

Thomas Michelsen, Politiken *****
“…det lidt oversete stortalent blandt kvindelige danske jazzvokalister. Stemmen er topfokuseret. Udtrykket stinkende sikkert og fyldt med en uimodståelig, frisk energi. (…)Veronica Mortensens tredje plade i eget navn er blevet en fremragende live-cd”.

Erik Andresen, Vejle Amts Folkeblad *****
“Ni kraftfulde eksempler på hvilken bundsolid og spændende sangerinde hun er”.

 “Happiness… Is Not Included” (2007)

Peter Tougaard, Jyske Vestkysten ****
“Veronica Mortensen har med dygtige musikere både sendt en ny perle på gaden og samtidig markant udbygget sin placering som en af de nye spændende stemmer på den danske jazz-scene”.

Henning Høeg, BT *****
“…den smukke sangerinde bliver bare bedre og bedre. Ikke alene har pigen med den sensuelle og dybe stemme smag for at vælge de helt rigtige kopinumre. Paul Simons ‘I Do It For Your Love’ og James Taylors ‘Valentine’s Day’ er således begge bedre end originalerne. Veronica komponerer også selv, så det er en fornøjelse. Og både titelsang og ‘Beyond The Rainbow’ holder Taylors og Simons umulige niveau”.

Christian Kloch Larsen, Midtjyllands Avis *****
“Det er både glædeligt og opløftende at høre, at en så relativ ung og (i bred forstand ukendt) kunstner både kan synge og skrive så smukt, så smukt. Selvom VM utvivlsomt kunne fylde en hel cd med egne tekster og melodier – og slippe rigtig godt fra det – har hun også plukket lidt fra udvalgte kunstnere (…)”.

Lene Kryger, Fyens Stiftsidende *****
“Veronica Mortensen er en af Danmarks bedste og mest oversete jazzsangerinder og -sangskrivere. Det er forfriskende, begavet, løssluppen og sprudlende jazz for folk, der gider slå ørerne ud!”

NB, Helsingør Dagblad
“Danske Veronica Mortensen har begået en lille perle af en jazzpoplade(…). Hun har stil og leverer en overraskende, smagfuld, kultiveret og talentfuld præstation”.

Henrik Kaldahl, Hifi & Musik
“Nyt udspil fra en af danmarks aller bedste sangerinder(…). Efter et par gennemlytninger står det klart for mig at, her har vi virkelig at gøre med en sangerinde af meget høj karat(…). Mortensen har en udtryksfuld, indsmigrende og forførende lækker blød vokal som passer perfekt til den akustiske jazz og som gør denne cd til en spændende oplevelse”.

Ivan Rod, GAFFA ***
“Hendes stil er gennemført – forførisk, melodisk – uanset numrenes ophav. Mest suveræn fremstår hun i sit eget materiale”.

 ”Pieces In A Puzzle” (2003)

Eelco Schilder (FolkWorld.de)
“I’m very positive about this debut cd by Veronica Mortensen. The way she mixes Triphop with jazz, rock and pop is very nice. But most of all I like her rich voice which, especially in the ballads, is warm, tender and very expressive”.

Sveriges Radio P4 (Casino/Europatips)
“Alldeles för bra för att vara så okänd”.

Vibeke Steinthal, FEMINA
“En debut af format”.

Lene Kryger, Fyens Stiftsidende *****
“Selvsikkert, overrumplende og velgørende varieret. Uforudsigelighed, vovemod og legelyst kendetegner de 10 sange. (…) Veronica Mortensen hviler helt og aldeles i sig selv”.

Peter Tougaard, Jydske Vestkysten ****
“Og det kommer hun faktisk rigtig godt fra. “Pieces In A Puzzle” er et helstøbt og dynamisk album”.

Steffen Lange, Midtjyllands Avis *****
“Mortensens mesterstykke. I Danmark kan man jo efterhånden “vælte” sig i dejlige sangerinder i jazz-pop genren, men med “Pieces In A Puzzle” har Veronica Mortensen med et slag sunget sig ind blandt de mest sublime”.

Jytte Kjaergaard, BT
“Veronica Mortensen har startet på noget der bliver spændende at følge”.

Ivan Rod, GAFFA ***
“Veronica Mortensen viser med sin debut at hun har alle muligheder for at blive en af de kommende årtiers største sangerinder”.